Haridusamet: me ei ole talgute korraldamist mitte kuidagi takistanud 09. mai

Delfi.ee
09.05.2011

Pühapäeval avaldas Delfi artikli pealkirjaga „Haridusamet soovitas lasteaedade korrastamiseks mõeldud talgutel mitte osaleda“. Tallinna haridusamet kinnitab, et see info ei vasta absoluutselt tõele.


“Haridusamet ei ole teinud ühtegi takistust ei talgute korraldamiseks ega seal osalemiseks,” teatas haridusameti peaspetsialist Leini Jürisaar.

“Vastupidi — kui on inimesi ja ettevõtteid, kes soovivad omakasupüüdmatult lasteaedadele abiks olla, siis on see igati teretulnud algatus. Meie lasteaedades on heategevuslikud talgud toimunud juba aastaid, kus heade toetajate ja lapsevanemate abiga on korrastatud lasteasutuste õuealasid ja mänguväljakuid. Talgute ajad on lasteasutused valinud alati ise koostöös lapsevanematega ja need on toimunud enamasti maikuu jooksul. Mõnedes lasteasutustes korraldatakse talguid õhtusel ajal, mõnedes viiakse neid läbi nädalavahetustel, ikka nii nagu lasteasutuses soovitakse ja abistajatega kokku lepitakse.”

liikumise Raha Lastele liige Kristine Pitk rääkis Delfile, et Tallinna haridusamet keeldus lasteaedadele vabatahtlike talgukutset edastamast ning saadeti soovitus Raha Lastele üleskutsele mitte reageerida. “Need kummalised sõnumid kohalikult omavalitsuselt, kes vabatahtlikku algatust peaks toetama ning innustama, panid meid hetkeks arutlema asjade absurdsuse üle,” rääkis Pitk.