Talgulised ei rutta registreeruma 04. mai

Sakala
04.05.2011
Gerly Nugis

Sel nädalavahetusel on järjekordsed «Teeme äratalgud, kuid enamikus poolesajast Viljandimaa talgukohast napib osalejaid.

Kõige enam talguid on laupäeval plaanis Suure-Jaani ja Karksi vallas: seal on elanikele välja pakutud seitse võimalust, kuidas kogukonnas head teha. Neile järgneb tihedalt Tarvastu vald, kus talguid kavandatakse kuues kohas.

Enamasti tahetakse teha heakorratöid, mis hõlmavad kevadkoristust, okste lõikamist ja prahi põletamist. Selle kõrval saab mitmel pool ka lammutada, ehitada ja istutada. Meleskis hakatakse ehitama Kolga-Jaani valla ainsad talgud on Meleskis, kus koristamise kõrval hakatakse üheskoos ehitama. Vallavanema ja talgujuhi Kalevi Kauri sõnul tuli mõte raamatukogu vana kuur lammutada ja uus üles ehitada kohalikelt inimestelt.

«Üritame kurba endise tööstusküla pilti üheskoos ilusamaks muuta,» lausus Kaur.

Tema kinnitust mööda on seni end kirja pannud põhiliselt MelesW küla elanikud. Vallavalitsus läheb neile materjalidega appi.

Vallajuhi jutu järgi oli ehitustööde ajend ka see, et Meleski saaks rohkem korda ajaks, kui seal etendub Ugala teatri suvelavastus «Läbi klaasi».

Vana puukuuri on juba lammutama hakatud. Laupäeval püstitatakse selle asemele uus ja tehakse küla kenasti korda. «Kellelegi ei saa öelda, et ta peab osalema, sest oma kodukandi ilusaks tegemine peaks olema rõõm,» leidis Kalevi Kaur.

/---/