Talgulised annavad panuse maakonna laulu-ja tantsupeo kordaminekuks 03. mai

Vooremaa
04.05.2011
Malle Weinrauch

7. mail "Teeme Ära" talgupäeval on Palal üheks olulisemaks tööks Jõgevamaa laulu-ja tantsupeo toimumispaiga -kooli staadioni ja selle ümbruse -korrastamine ning kaunistamine.


Kultuurisündmuse ühe eestvedaja Anna Haava nimelise Pala kooli direktor Malle Weinrauchi sõnul jätkub talgulistele tööd nii peoplatsil kui ka harjutusväljakutel. "Rehitseme ning teeme muidki kevadisi korrastustöid, puhastame metsaaluseid. Kindlasti pakub loomingulist rõõmu kaunistusatribuutide väljamõtlemine ja valmismeisterdamine."

"Hea meel on, et talgutele soovitakse tulla nii Palalt kui kaugematest küladest. Ootame ka uusi kaasalööjaid. Kindlasti valmistavad kohalikud kokad maitsvat talgutoitu," ütles Malle, kes ühtlasi ka talgujuht.

"Pidu "Las laps arvab" võib julgesti iseloomustada sõnadega "Kogu Pala vald tantsib, sest esinemas on tõesti vist peaaegu pooled meie kodukandi inimesed erinevatest põlvkondadest. Kõige väiksemad poisid ja tüdrukud astuvad publiku ette lasteaia tantsurühmast, Pala kooli esindab aga neli tantsuseltskonda

Tugeva annuse rahvakultuuri toovad peole segarühm "Tuuritajad", naisrühm "Lahe" Lümatist ja projektipõhine Pala naisrühm "Kirglikud keerutajad" ning kolm memmede rühma," ütles Malle Weinrauch, kes ise erinevaid kultuuriühendusi juhendab.

"Peo kordaminekusse annab põhjuse uskuda isetegevuslaste ja nende juhendajate järjepidev entusiasm. Peo omanäoliseks ja kordumatuks muutmisele on tõsiselt kaasa aidanud ka Pala vallavalitsus, vallavolikogu ja kultuurimaja, mõistagi on tugevaks õla alla panijaks ka Jõgevamaa Omavalitsuste Liit ning Jõgeva Maavalitsus. Oli ju Jõgeva maavanem Viktor Syjatõšev see, kes märkis, et tänavu väärib laulu- ja tantsusündmust maakonnakeskusest kaugemale jääv Pala, kus rahvakultuurilätted ulatuvad sajandite taha."