Teeme ära! 21. aprill

Koit
21.04.2011

Millegipärast ei ole 7. mail toimuva üle-eestilise talgupäeva ettevalmistused Põlvamaal seni veel erilist hoogu sisse saanud.

Eilse sisuga oli «Teeme ära!» kodulehel eesseisvatest talgutest teada andnud vaid kuraditosin seltskonda. Esindatud on napilt üle poole omavalitsustest: Kanepi, Vastse-Kuuste, Mooste, Ahja, Orava, Värska, Põlva ja Veriora vald. Samas valitseb täielik vaikus kas või Põlva linnas ja Räpinas, kus elab ometi märksa enam inimesi kui näiteks Oraval. Eks paljugi sõltub eestvedajatest, aga ka talguaktsiooni üldisest renomeest. Paraku ei aita soodsa fooni loomisele kaasa teadmine, et tunamullu kogutud rämps ootab senimaani Tartu Raadi lennuväljal äravedamist. Kuigi talgupäeva korraldajaid ei saa kuidagi ühe eraettevõtja pankrotiga lõppenud ahnitsemises süüdistada, on kogu ettevõtmisel negatiivne märk ikkagi küljes. Tegelikult leiaks igas asumis midagi teha - tuleb vaid lahtiste silmadega ringi käia. Kuhu on jäänud meie maakonna arvukad mittetulundusühingud, kellelt ootaks esmajärjekorras algatust?

Kui hakatus tehtud, küll siis kindalsti kaasalööjaid ka leidub.

Kui oma külas või linnaosas tõesti midagi ei toimu, on alati võimalik sõita kuhugi kaugemale - kas või Võhandu äärde, et seal jõekallast puhastada ja hiljem villavabrikut uudistada. Töötutele maksab Töötukassa koguni sõidu kinni.

Ning kui tõesti 7. maiks on koduümbrus juba korrastatud ning muud välist tegevust ei mõista leida, saab teetassi taga pidada ka ajurünnakut mis tahes teemal. Täpselt nii nagu aasta tagasi. Kas teeme ära?

Tegelikult leiaks igas asumis midagi teha tuleb vaid lahtiste silmadega ringi käia.