Jõgevamaal saab end kirja panna 22 talgule 13. aprill

Vali Uudised
13.04.2011

Täna algas üle Eesti osalejate kirjapanek ''Teeme ära!" talgutele. Praeguse seisuga on Jõgevamaal registreeritud 22 talgut, mille seast oodatakse talgulisi endale meelepärast valima ja sellele ennast osalejana kirja panema. Talgutele saab end kirja panna veebilehel www.teemeara.ee, Swedbanki kontorites ja esimest korda ka pangabussis.


Suurima oodatud osalejate arvuga talguteks on hetkel Jõgeva aleviku mõisapargi koristustöö. Enamik Jõgevamaa talguid on heakorratööd külades, taludes ja mälestiste juures. Samuti pakutakse kõigile talgulistele Jõgevamaal pärast hoogsat tööd ka kehakinnitust ja meelelahutust. Kuna talgud võivad olla igat tüüpi, on näiteks Siimusti lauluväljaku ja linnamäe talgutel heakorratööd ühendatud ka mõttetalgutega.

Maikuu esimesel laupäeval, 7. mail peetaval talgupäeval saab iga kogukond, ühendus või aktiivne kodamk ise otsustada, mis vajab ärategemist ning milleks teisi inimesi kaasa kutsuda. "Teeme ära!" Talgupäev ei ole enam kaugeltki ühekordne kampaania. vaid on kujunenud igakevadiseks ühiseks traditsiooniks, mis rõhutab ühtlasi pikaajalisi talgutraditsioone meie kultuuriruumis.

/---/