Tänasest saab end kirja panna Teeme Ära talgutele 11. aprill

Delfi.ee
11.04.2011
Epp-Mare Kukemelk

Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond kutsub tänasest kõiki inimesisobivaid talguid valima ja end kirja panema talgutel osalemiseks.


7. mail üle Eesti peetavale talgupäevale on praeguseks välja pandud juba 318 talgut, neist 41 linnades, kuid uusi talgukohti lisandub iga päevaga, vahendab portaal.

Talguliste registreerimise avalöök antakse täna Tartus Eesti Kodanikuühiskonna Nädala raames peetaval seitsmendal kodanikuühiskonna konverentsil.

Talgutele saab end kirja panna veebilehel www.teemeara.ee, Swedbanki kontorites ja esimest korda ka pangabussis.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür lausus, et praegu on õige aeg minna talgute lehele lähemalt uudistama.

„Vaadake, kas teie kodutänaval, külas või muus teile olulises paigas on juba talgud üles pandud. Kui jah, pange ennast kirja ja kutsuge sõpru ka osalema. Kui aga teile sobivaid talguid ei ole veel kirjas, pange pead kokku ja korraldage ise ära!“ rääkis Tüür.

Kodanikualgatuse Teeme Ära 2008. aasta prügikoristusaktsiooni ja 2009. aasta mõttetalgute järel jõuti 2010. aastal üle-eestilise talgupäeva formaadini.

Talgupäeva peamiseks tunnuseks on see, et iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik saab ise otsustada, mis vajab ärategemist ning milleks teisi inimesi kaasa kutsuda.

2010. aasta talgupäeval korraldati üle Eesti 1130 talgut, millel osales 31 299 inimest ehk 2,27 protsenti Eesti elanikest.