Fotod: meie leiud Teeme ära talgutelt 11. mai

Delfi.ee
11.05.2011

7. mail oma külakohas "Teeme ära!" raames koristustalguid pidades võis teeäärtest ja ligemalt metsaäärtest kohtadest nii mõndagi huvitavat leida.

Alati on tore, kui koduküla on korras. Nii koristasime ka meie oma küla. Metsaäärseid teid koristades ei tulnudki välja väga palju prügi, vaid hoopis selliseid nipet-näpet "mahaviskamisi", nagu näiteks tühi taara, kommipaberid, kilekotte jms. Kuid oli ka täis taarat - näiteks lahtitegemata õlupurk. Õudsamad vaatepildid olid taludest veidi eemal metsades, kus oldi hunnikutesse visatud klaastaarat, külmkapi osi, plekkpurke, kilekottides prügi ja lapsemähkmeid. Huvitavamad leiud olid näiteks telefon Nokia 1610, nuga, paar uiske - üks ühel pool, teine teisel pool teed.

Eelmisel aastal koristasime tihtikülastatavat järveümbrust, mille korrashoid on ka RMK valduses. Saime 800 liitrit prügi. Sellel aastal samas kohas koristustöid tehes oli tulemus parem, kokku tuli 150 liitrit prügi.

Uue jäätmemajandussüsteemi tõttu on tekkinud palju inimesi, kes viskavad oma prügi otse metsa alla, sest prügi tekib liiga palju ja talupidajad ei suuda maksta selle eest. See on kurb, kuid vähemalt oleme saanud sellest ajast välja, kus kõik käesolev prügi maha visati. Tänu uuele prügimajandusele on meil igal nurgal prügikastid ja seda võimalust kasutatakse rohkem, kui kümmekond aastat tagasi.

Minu arvates on ettevõtmine "Teeme ära!" väga positiivne olnud. Üks inimene võib-olla mõtleb, et mida ta ikka jõuab üksinda koristada, aga kui teha seda suuremate inimgruppidega üle terve Eesti, siis on hea tunne küll, et kodumaa jälle kordades puhtam on. Vaata fotosid meie leidudest!