Talgulised ei istunud käed rüpes 10. mai

Sakala
10.05.2011
Tea Raidsalu

Ligi poolteist tuhat viljandimaalast lõi laupäeval maakonnas kaasa talgutel, millest kõige populaarsemaks osutusid puhastustööd oma kodukoha läheduses.


Viljandimaal oli registreeritud 54 talgukohta, neist kuus Vii jandis. Kõige enam talguid oli kirja pandud Suure-Jaani ja Karksi vallas, kus pakuti võimalust töötada seitsmes köhas. Peamiselt tehti külakeskustes ning kirikute, koolide ja rahvamajade ümbruses kevadisi heakorratöid Samuti korrastati kalmistuid järvekaldad ja terviseradu.

Linnarahvas üks külale appi Köidama kula talgupaeva eestvedaja Marlen Silma sõnul läks päev igati korda. «Meil oli 50 talgulist ja saime tehtud kõik, mis olime plaaninud: pühkisime kergliiMusteed puhtaks, korjasime teede äärest prügi, tegime bussijaama juures oleva pargi korda ja võtsime metsa äärest võsa maha,» loetles ta.

Talgujuht oli rõõmus selle üle, et külarahvale oli appi tulnud inimesi SuureJaanist «Suurejaanilased ütlesid, et nemad käivad siin rulluisutamas ja tahtsid seepärast appi tulla See oli tore üllatus!- küüs ta. «Samuti tulid oma kõdukülla toole need, kes on mujale külinud, kuid kelle vanemad veel siin elavad.»

/---/