Talgulugu 2010: koristades leidsime mikrolaineahju, ostukäru ja kuvari 17. märts

Maaleht Online
17.03.2011
Sulev Oll

Muraste vaateplatvormi ümbrus sai korda ja enamgi veel. Koristajaid tuli kohale kolm korda rohkem, kui oli registreerunuid.

Päev läks hästi, koos lastega oli kohal 20 osalejat nii Merikülast kui ka panga pealt elamurajoonist. Harku vald toetas üritust rahastades konteineri renti. Konteiner sai ka ääreni täis.

Üldiselt oli platvormi ümbruses prügi vähem kui varasematel aastatel (masu ja paksu lumega talve mõju?). Seetõttu sai koristatud varasemast suurem ala: Muraste reoveejaama ümbrus ja Tilgu teest kilomeetrine lõik sai läbi käidud.

Leidsime ka prügi, mis oli metsa all vedelenud aastaid. No igasugust sai leitud, fantaasiagi ei jõua nii kaugele, mida ümbruses leidus. Mikrolaineahi, ostukäru ja purunenud arvutikuvar olid markantseimad, samuti oli platvormi juures rehve põletatud.

Mõned viperused juhtusid ka. Konteiner ei jõudnud kohale enne töö lõppu ja saime oodates korraliku vihma kaela. Lõpuks tuli teade, et konteinerveok on Tilgu teel kraavis ja ei saa omal jõul välja. Abi pakkusid Tilgu sadama koristustööde tegijad, kel oli traktor kohapeal, aga auto saadi välja ühe veokipuksiiri abil.

Meele tegi mustaks ka see, et kui konteinerit käisin paar tundi hiljem üle vaatamas, siis oli juba üks paberrätikunutsakas maas vedelemas. Platvormil viibis mitu inimest, küllap nendest keegi loopis alla. Imelik, sest nendele pidi paistma triiki täis konteiner.

Peale tööd sai tehtud supiga pealelõuna, naabrid said omavahel tuttavamaks ja päev kuulutati kordaläinuks.

Peaks olema rohkem selliseid küla ühistegemisi. Ja tuleb!