Ühendame jõud kodukoha heaks 05. mai

Meie Maa
05.05.2011
Reet Viira

Nüüd on see aeg siis käes. Kui esimene kogupauk löödi, oli lumi maas ja 7. mai tundus kaugel olevat. Veel paar päeva ja me kõik "teeme ära" oma külaplatsil, kiriku ümber, teede ääres. Kohtades, mis on meile tähtsad, kus me näeme puudujääke ning valupunkte.


EMHI praeguse ennustuse kohaseit on laupäeval ilm sajuta ja pilved hõrenevad. Tuul puhub laupäeval põhjakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Öösel on -2... t-3, päeval 9... 15 °C, 'Teeme ära!" talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür lisab: "Kui sajab vihma, on meie sõnum teile, et talgud toimuvad iga ilmaga. Väiksem vihmasabin ei sega ja suurema vihmahoo ajaks soovitame kindlasti varju alla minna. Nii saab talguid pärast taas jätkata, läbimärjad talgulised ei kesta kaua - hakkab külm ja tuju langeb. Kui sinu talgutöö on spetsiifilisem ja vihmase ilmaga välistatud, siis anna kindlasti sellest oma talgulistele enne teada."

Tänavu on talgupäeva algatusega hästi kaasa tulnud ka mitmed suured organisatsioonid, teiste seas Korteriühistute Liit, Omanike Liit, Kaitseliit. kodanikuliikumine Lasteaedade Toetuseks jpt. Ka Saare Kütus toetab "Teeme ära!" talgupäeva. Nimekirja alusel saab talgujuht osta soodushinnaga kütust Orissaare ja Roonimäe tanklast 5.-8. maini. Sooduspakkumised on ka Saare Leivalt ning Kuressaare Soojuselt. Talguliste suur tänu neile!

Jätkub ka lalgulugude kogumise veebiretk, mis toimub koos Eesti Rahva Muuseumiga. Talgulugusid saab sisestada 13. maini veebiiehel www.teemeara.ee, samas saab lugeda ka teiste lugusid. Kõik talgulood jõuavad Eesti Rahva Muuseumi arhiivi. Vaata lähemalt: http://www.teemeara.ee/ talgulood/talgulugude-kogumine.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse ümarlaud. "Teeme ära!" Minu Eesti. Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital., EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Dorpat, Nordic Hotels, Fraktal, Vakani Refonda, Premia jt.

Tule talgutele!
/---/