Talgud tulevad 05. mai

Lääne Elu
05.05.2011
Kaire Reiljan

Juba mitmendat aastat haarab mai alguses Eestit talguvaimustus. Mai esimesel laupäeval käib üle maa suur koristamine, vana lammutamine, uue ehitamine jms.


lammutamine, uue ehitamine jms.

Talgutöö iseenesest on ju vana traditsioon. Aegade jooksul on ühistööna koduümbrust korrastatud, sõnnikut veetud ja majugi ehitatud. Kampaania ,,Teeme ära!" on põhjus, miks nüüd kõikvõimalikud talgud ühele päevale koonduvad.

Kindlasti on ,,Teeme ära!" talgutööd populariseerinud, kuid suure tõenäosusega korrastataks ühistöös külaväljakuid ja koristataks teepervi ka ilma üle-eestilise aktsioonita. On ju nüüdki näha, et internetis on talgupäevadele registreerumine loiuvõitu, sest kohalikud tulevad talgupäeval välja ka registreerumata.

Võib-olla ongi ,,Teeme ära!" suurim kasutegur see, et neil, kel pole oma aialapikest või külaseltsi, kuid on tahtmine veeta päev värskes õhus vabatahtlikku tööd tehes, võimalik endale see koht leida.

Nii et kui on tahtmist teha midagi kasulikku ja leida uusi tutvusi, lööge internetis ,,Teeme ära!" lehekülg lahti ja valige laupäevaks sobiv talgupaik!