Teeme Ära talgupäeval lööb kaasa üle 28 000 inimese (01. mai)

Tänasest Teeme Ära talgupäevast võttis viimaste andmete kohaselt osa 28045 inimest, kes toimetasid rohkem kui tuhandes erinevas paigas. Kümmekond talgut lükati tänase vihma tõttu edasi järgmisse nädalasse.

Täna toimusid talgud ka väljaspool Eestit – Venemaal Ivangorodis sõjaväe kalmistul toimunud heakorrastustalgutele tuli kokku 50 inimest. Neist 5-6 olid kohale tulnud Narvast, ülejäänud Venemaalt. „Töö sujus suurepäraselt. Kõik plaanitud tööd said tehtud. Vihmane ilm polnud meile takistuseks,“ sõnas talgujuht Leili Bõstrova.

Teine välismaine talgupaik asus Rootsis Stockholmis, kus kutsuti täna talgulisi toimetama Eesti seeniorite majja. Kella 11st alustati akende pesemist ja tööd jätkub talgulistel siiani. Lisaks akende pesemisele riputatakse elanike tubadesse üles pilte, parandatakse rikki läinud kodumasinaid ja tehakse palju muud vajalikku. „Talgulised on sihiks võtnud, et kõik mis vaja, peab täna tehtud saama. Praegu käib töö täie hooga,“ sõnas üks talgute korraldajaid. Talguliste hulgas on nii püsivalt rootsis elavad eestlasi kui ka ajutiselt Stockholmis viibivaid eestimaalasi.

Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak osales täna koristustalgutel Saarnaki laiul. „Korrastasime laidudel asuvate majade ümbrust ja laidude pealset, ilus päev oli,“ sõnas Nõlvak. Väidetavalt piilub ka päike pilve vahelt välja. „Ega väga tagasi ei kutsu, ilmselt jäämegi tänaseks siia – võtame pillid välja ja tunneme ennast hästi.“  

Talgupäev käib erinevates paikades täie hooga edasi. Hilisemad talgud algavad alles kell 18.00 ning kaasalööjad on endiselt teretulnud paljudes talgukohtades. Ülevaate endale lähimatest talgukohtadest koos talgujuhtide kontaktandmetega leiab www.teemeara.ee

Teeme Ära toimkond kutsub talgulisi üles jagama tänaseid muljeid-elamusi ka teistega. Oma fotod saab üles laadida Flickrisse (www.flickr.com) või Nagisse (nagi.ee). Palume kirjutada märksõnaks talgud2010, et pildid oleks hiljem kergesti leitavad.

Kõik talgupäeval tehtud videod saab üles laadida Delfi videokeskkonda video.delfi.ee (või video.delfi.ee/ru). Taaskord soovitame kasutada märksõna talgud2010. Ka Postimees.ee kutsub lugejaid üles vahendama oma muljeid üle-eestilisel talgupäeval osalemisest. 

Talguliste lõplik arv täpsustub täna veel kella 18.00 ajal. 


Tiina Urm

Avalike suhete juht
Teeme Ära talgupäev

gsm: +372 5565 1862
tiina@teemeara.ee
skype: twistedtiina

www.teemeara.ee