Väikesaared läksid talguliste hulgas kiirelt "kaubaks" (08. apr)

Õhtuleht Online 08.04.2010  
Autor:Sander Silm

Tänase seisuga on 1. mai Teeme Ära talgupäevale ennast kirja pannud juba üle 2700 talgulise ning paljud Eesti väikesaared on juba vajalikud töökäed leidnud - registreerimine on tänaseks lõppenud Naissaare, Prangli ja Keri saare talgutele, samuti Manilaiule ning ka Elistvere loomapargi lammutustöödele.

"Väga hea meel on näha, et talgupäevaga on kaasa tulnud väga paljud külaseltsid, ühingud ja aktiivsed inimesed, kel talgute korraldamine juba tavapäraseks on saanud. Lisaks hea eeskuju andmisele, võimaldab talgupäev ka juba kogenud talgukorraldajatel ette võtta tavapärasest suuremaid töid, kaasata kohalikke ettevõtteid ning miks mitte tutvustada talgute käigus kodukanti ka kaugemalt tulijatele," tõi välja talgujuhtide toimkonna pea ja kaua-aegne Eestimaa Looduse Fondi talgujuht Tarmo Tüür.

Talgujuhtidele on appi tulnud ka mitmed ettevõtted, kes tegusa päeva korraldamisel abiks saavad olla - Felix pakub talgute korraldajatele poole hinnaga talgusuppi, Bauhof aga kõikidele talgulistele nädala jooksul enne 1. maid soodushinnaga talgupäevaks vajalikke töövahendeid - prügikotte, labidaid, rehasid, töökindaid ja muud tööks vajalikku.

Uusi talgukohti tuleb aprillikuu jooksul juurde - talgukohtade arv on tänaseks kasvanud 562ni ja avastamisrõõmu jätkub www.teemeara.ee lehel igapäevaselt.