Valitsus valmistub talguteks (30. apr)

Postimees 30.04.2010
Auotr: Mart Juur

Nagu teada, toimub homme, 1. mail üle-eestiline laupäevak loosungi all «Teeme Ara!». Loodan, et ministrid löövad innukalt kaasa ning annavad oma panuse, et elu Eestimaal muutuks veelgi paremaks, veelgi lõbusamaks. Ei ole tähtsaid ja vähem tähtsaid töid, kõik tööd me maal on ühtmoodi head! Mina näiteks aitan Tartus ämmal palki tassida. Millised on teie laupäevakuplaanid?

Teie kallis peaminister

From: juhan.parts@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Ara!

Hea Andrus, ega see palk juhuslikult täispuhutav ei ole? :))) Okei-okei, väike nali! Ma saan loomulikult aru, et nõukaaegsest retoorikast on raske vabaneda, eriti neil, kes pikki aastaid parteid seestpoolt õõnestasid. Siiski juhiksin lugupeetud peaministri tähelepanu asjaolule, et homme peetakse TAL-GUID, mitte kommunistlikku laupäevakut. Mis puudutab isiklikult mind, siis kavatsen Eesti Energia börsile viia. Aktsioonis osalevad kõik majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi töötajad. Vaevatasuks pakutakse talgulistele Eesti Energia aktsiatest keedetud rammusat putru.

From: urmas.paet@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Ara!

Otsustasime, et pühendame talgupäeva välismaal tuhavangi jäänud eestlaste tagasitoomisele. Laupäeva varahommikul stardime erinevatesse sihtpunktidesse üle maailma ja hakkame kõrtsidest ja stripiklubidest eestlasi püüdma. Kes vastu hakkab, lüüakse uimaseks, topitakse kotti ja visatakse lennukisse. Õhtuks naaseme Tallinna, kus toimub saagi kokkulugemine. Kes kõige rohkem kaasmaalasi kaasa toob, saab auhinnaks tordi. Arvesse lähevad ka välismaalt tagasi toodud lätlased ja leedukad. Sel moel demonstreerime Baltimaade ühtsust.

Välisminister Urmas Paet

From: tonis.lukas@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Ara!

Ma ütlen ausalt - me siin haridusministeeriumis oleme kohutavalt väsinud, sest kirjanditeemade väljamõtlemine oli meeletu vaimne pinge, mis neelas tohutult energiat. Sellegipoolest läheme ennastsalgavalt appi Vanemuise juhtkonnale, et aidata Eesti vanima elukutselise teatri repertuaarist maha võtta kõik komöödiad, mis ei ole naljakad, draamad, mis ei pane nutma, ja balletid ning ooperid, mis ei pane magama!

Haridusminister Tõnis Lukas,

Emajõe ateenlane

Fronv jaak.aaviksoo@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Ara!

Kaitseministeeriumi rahvas tegeleb Vabadussõja võidusamba hoolde- ja korrastustöödega. Tahaks selle suitsukoni samba seest välja koukida. Ja kui oleme väga-väga tublid, siis ehk õnnestub kätte saada ka too kole nöörijupp, millest meedias on nii palju juttu olnud. Kuna talgujoogiks valisime õlle, siis loeme ürituse kordaläinuks, kui päeva lõpuks õnnestub sammas ilusaks juua.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo From: hanno.pevkur@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Aral

Oleme põhjalikult analüüsinud digiretseptiga seotud probleeme. Nagu teada, on digiretsept üks neljast patsiendile suunatud üleriigilisest e-tervise teenusest (digitaalne terviselugu, digiregistratuur, digipilt ja digiretsept). Oleme jõudnud järeldusele, et süsteem on täiuslik ja töötab veatult. Probleem on ebadigitaalsetes patsientides, kelle küberrünnakud häirivad kallihinnalise digiretsepti tööd. Niisiis on sotsiaalministeeriumi talgupäeva eesmärgiks koostöös Microlinki itimeeste ja eutanaasiakomisjoniga luua tõhus programm kõigi haigete inimeste viivitamatuks digitaliseerimiseks. Dig heill

Sotsiaalminister Hanno Pevkur From: rein.lang@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Ara!

Meie Pevkurka hakkab ka lõpuks ometi meheks saama, sehr guti Ma räägin kogu aeg, et siidkinnastes ei saa Reieni valitseda. Nagu ütles jubajossif Friedman: pole inimest, pole probleemi! Mis puutub justiitsministeeriumi talgupäeva, siis on meil kantsleriga plaanis kõigepealt tühjad veinipudelid taarapunkti viia ja siis karmistada võlaõigusseadust.

Õiglusjumalanna Rein Lang (omadele Molekul, vaenlastele

Aatomik!)

From: laine.janes@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Ara! Heips!

Kultuuriministeeriumis loetakse laupäeval Eesti uut algupärast ilukirjandust! Ja mitte ainult proosat, vaid ka luulet! Mina isiklikult kavatsen tutvuda Jürgen Rooste loominguga. Olen seda ränka kohustust aastast aastasse edasi lükanud, nüüd on viimane aeg asi ära teha. Loodan väga, et talgud lähevad korda ja kingivad kõigile positiivseid emotsioone. Kevad polegi nii külm, kui süda on soe © Talgusupp maitseb hea, kui raske tööpäev seljataga ©

Päikest kõigile ©

Jänku Laints kult.-minist

From: jurgen.ligi@valitsus.ee To: valitsus@valitsus.ee Subject: RE: Teeme Ära!

Küll sa oled ikka tubli, Lainekene! Vaata ainult, et sa endale viga ei tee. Ma üritasin ükskord lugeda Olev Remsu romaani «Kurbmäng Paabelis» ja pidin pärast mitu kuud grupiteraapias käima.

Rahandusminister Jürgen Ligi