Teeme Ära korraldajad jäid talgupäevaga väga rahule (03. mai)

Eesti Päevaleht Online 03.05.2010
Autor: Urmas Jaagant

Esialgsetel andmetel osales 1. mail toimunud Teeme Ära talgupäevadel üle 28 000 inimese, korraldajad jäid üritusega väga rahule.

Teeme Ära 2010 talgupäeva peakoordinaator Kaia Kaire Hunt ütles Kuku raadio hommikuprogrammile “Ärataja” antud intervjuus, et laupäevase talgupäevaga võib igati väga rahule jääda, kuna nii positiivset järelkaja ja tagasisidet ei oleks ta osatud oodatagi.

Hunt lisas, et kokku tehti töid üle Eesti 1124 talguobjektil ja laupäeva õhtuse seisuga oli talgulisi 28 620, kuid see arv võib veel järelkontrolli käigus suureneda. Hunt kinnitas, et seekord olid kõik maakonnad tublid, kuid Harjumaal oli talgukohti kõige rohkem.

Hunt märkis, et eraldi tahab ta kiita Ida-Virumaad, sest üks kõige suuremaid talgukohti oli Narvas, kus töötas üle 200 inimese. Lisaks koristustöödele tehti tänavu erinevaid eksootilisi töid, näiteks sidemastide paigaldamist, lubjaahju ja kiviaedade ehitamist ning pesakastide paigaldamist.

Talgupäeva peakoordinaator märkis, et nii mõnigi talgujuht on korraldajatele teada andnud, et prügi oli sel aastal rohkem kui eeldati. Ta lisas, et leiti igasuguseid asju, näiteks Koplis leiti väike mägi jalanõusid. Hundi sõnul lükati laupäeval valitsenud vihmase ilma tõttu edasi umbes kümmekond plaanitud ühisettevõtmist.