Talgulisi kogunes oodatust oluliselt rohkem (01. mai)

01.05.2010 www.postimees.ee

Vihm inimesi ei heidutanud ja tänasele talgupäevale on talgujuhtide sõnul enamikes paikades kohale tulnud rohkem talgulisi, kui ametlikult registreerus.

Mõnes kohas on lausa kordades rohkem inimesi, kui alguses plaaniti, märkis Teeme Ära pressiesindaja Tiina Urm. Lõplikumad arvud selguvad tema sõnul umbes päeva jooksul.

Vesine ilm on siiski mõnes kohas sundinud talgud järgmisele nädalale edasi lükkama. Keri saare talgulised pidid tugeva tuule tõttu võtma suuna hoopis Naissaare poole.

Ilm on selginema hakanud Saaremaal, Hiiumaal ja Pärnumaal. Abrukal pidid talgulised ereda päikese eest lausa varju otsima. Ilmajaam lubab loetud tundide jooksul taeva selginemist ka mujal Eestis.

Paljudes kohtades on tööd juba lõpule jõudnud või jõudmas ning talgusupp sooja pandud. Paluperas lastakse soojal koduleival hea maitsta, Paunkülas aga valmistatakse talgulistele lausa tervet lammast pidusöögiks. Järvamaal võeti just suitsulatikad ahjust välja.

Mitmel pool saavad talgulised peale töörabamist ja kehakinnitust ka leili visata. Näiteks Patika külas on talgutööd juba otsakorral ning pannakse püsti saunatelke, kus üheskoos end enne õhtust simmanit puhtaks ja puhanuks leilitada saab.

Tegutsejate hulgas on ka mõnevõrra ootamatuid talgulisi - Kurgjal võttis talgutest osa hobune, Tartumaal Sava seltsimajas aitab sõbralik koer lapsi valvata. Saaremaal Undva külas tegeleb külakiige püstitamisega lausa rahvusvaheline seltskond - kaasa löövad kümme külalist Hiinast. Koos pannakse veel enne õhtut külakiik püsti.

Toimetas Kadri Ratt