Seeniorid pidasid Pala Kultuurimajas laulutalguid (02. juuni)

Vooremaa 01.06.2010
Autor: Jaan Lukas

Kevadpühal, 1. mail Pala Kultuurimajas teist korda teoks saanud seenioride ansamblite päeval osales 12 ansamblit mitmetest Jõgevamaa paikadest Peipsi rannikust Põltsamaani. Kultuurisündmusel kaasa lööjad nautisid esinemisrõõmu ja ühtlasi valmistusid 11. juulil Palamusel toimuvaks Jõgevamaa memme-taadi peoks.

Seenioride ansamblite päev algas traditsiooniliselt lauluga "Tormab me aeg". Iga isetegevuskollektiiv esitas kaks kuni kolm laulu, teemadeks enamasti kodupaik, vallatud noorusaastad, armastus, kaunis loodus jne. "Hoolega laulsime ka eesootava memme-taadi peo repertuaari laule ja Torma valla kultuurijuht Merle Nisu oli meile väga heaks dirigendiks," ütles peakorraldaja Pala vallavalitsuse kultuuritöö peaspetsialist Margit Soieva.

/.../

"Et seeniorid laulsid meil 1. mail, mis oli ka Teeme Ära talgupäevaks, võime oma kultuurisündmust nimeta ka laulutalguteks," arvas Margit Soieva.

"Rõõm oli tõdeda, et tänavusel seeniorlauljate päeval osales rohkem ansambleid kui möödunud aastal ning nende laul läks lausa südamesse. Meie tubli kultuurijuhi algatatud sündmus on väga tänuväärne ja kujuneb loodetavasti traditsiooniks," märkis Pala vallavanem Jozsef Weinrauch.

/.../