Prügi needus! (05. mai)

Märjamaa Nädalaleht 05.05.2010

Talgupäeval sain halva üllatuse ja kurva kogemuse osaliseks: on prügikäitlusfirmad, on jäätmejaam, aga prügist lahti ei saa. Prügifirmaga ma kokkuleppele ei jõudnud, kuna neil konteinereid ei jätku ja Märjamaal saavat anda prügi jäätmejaama. Kui aga koormaga jaama väravasse jõudsin, oli see suletud. Proovisin helistada vallaametnikele, aga telefonile ei vastatud.

Kuna mul olid abiks gümnaasiumipoisid Tallinnast, kes juba Märjamaale sõites olid üht-teist tee äärest üles korjanud ja meil oli veel teinegi koorem varuks, siis olime nõutud, et mida nüüd teha. Poisid oleksid koorma värava ette pannud.

Ausalt öeldes, eks Eesti elu teeb viimasel ajal korralikku tagasiminekut. Läänepool maakeral on kogetud, et lepingut tuleb alati täita, nagu ka avalikult väljakuulutatud jäätmejaamas prügi vastuvõtu aega. Omavalitsus peaks teadma, mis tema territooriumil tehakse.

Raul Rähni

Märjamaa jäätmejaama opereerib AS Veoolia Keskkonnateenused, kellega Märjamaa vallavalitsus on sõlminud teenuste osutamise lepingu. Selle kohaselt peab jäätmejaam olema avatud neljapäeval, reedel ja laupäeval.

Kohapeal töötav Eino Kask põhjendas, et suure koristamispäeva eel said konteinerid täis ja ta tellis prügiauto. Ühel autojuhil juhtus tööõnnetus ja lubati, et saadetakse teine auto, kuid see jäi tulemata. Sestap teataski 1. mail suur silt jäätmejaama väraval, et jäätmejaam on suletud, sest konteinerid on täis.

E. Kask ütles, et neljapäevaks, 6. maiks saab küsimus lahendatud ja jäätmejaama saab taas ülejääke tuua.