Pillerpalli lasteaia tegus kevad (05. mai)

Märjamaa Nädalaleht 05.05.2010 
Autor: Astrid Tamman

Tänavu kutsus Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts kõiki tantsijaid, tantsusõpru ja muusikuid tähistama 29. aprillil rahvusvahelist tantsupäeva.

Märjamaa Pillerpalli lasteaia Kellukese rühma tüdrukud ja liikumisõpetaja ühinesid selle ettevõtmisega, osaledes maakonna lasteaialaste tantsufestivalil Rapla kultuurikeskuses. Tänavu oli festivali teemaks "Tulge kokku karvased, sulelised, tiivulised - hüppama ja kargama, tantsupidu pidama".

Meie lasteaial on tantsupäeval osalemine saanud traditsiooniks ning tänavu tantsiti juba kuuendat korda. Kellukese rühma tüdrukud tantsisid erinevates loomamaskides tantsu "Küll on tähed!". Kuigi osavõtjaid oli tänavu vähem, said lapsed lustida ja toimuvast rõõmu tunda.

Samuti on tavaks saamas osalemine üle-eestilisel lasteaedade spordipäeval Audentese Spordiklubis. 30. Aprillil oli kohal oli 31 võistkonda ja Rapla maakonnast osales lisaks Pillerpallile ka Kohila Männi lasteaed.

Tänavu võttis spordipäevast osa 12liikmeline koolieelikute võistkond Kellukese rühmast. Võistluste programm oli sama, mis eelmisel aastal, kuid erines vahendite ja sisu poolest. Seekord oli kaptenite võistlusesse lülitatud ka lasteaiaõpetajad. Kellukese rühma võistkond saavutas üldkokkuvõttes 19 koha. Eelmise aastaga võrreldes tõusime 10 koha võrra etepoole. Maakonna arvestuses tulime esimeseks. Päev oli lastele võistlusindu ja osalemisrõõmu pakkuv.

/.../

Kui 1. mai oli talgupäev "Teeme ära!" üle vabariigi, siis meie lasteaia talgupäev "Teeme ära!" toimus 3. mail. Talgupäev lõppes lõkketule ääres mõnusalt aega veetes. Ilus oli vaadata, kuidas muru ja puud-põõsad on õrna rohelise rüü üle tõmmanud ning naudivad samuti päikesesoojust nagu meiegi.