Levala küla talgud õnnestusid (11. mai)

Meie Maa 10.05.2010
Auotr: Marlin Pärn

Kevaditi on Levalas ikka talguid peetud. Sedakorda siis 1. mail “Teeme ära!” talgupäeva raames.

Plaanis oli muinsuskaitsealuse munakivitee äärte korrastamine ja võsast puhastamine, tee kohale kaarduvate ohtlike puuokste kärpimine.
Rõõmustas külaelanike agar osavõtt. Talgulisi oli ka pealinnast, üks lausa Rootsi kodanik, kes said näha ja tunda ehedat maaelu.

Hommikupoolikul sajule kiskunud vilu ilm muutus päeva poole lahkemaks. Väga valju tuule tõttu tuli loobuda plaanist oksad kohe ära põletada.

Tööd sai tehtud tublisti – teeäär lehtedest puhtaks riisutud ja mitmed kotitäied prügi kokku korjatud, külaplatsiäärsetelt puudelt alumisi, lõkke kohale küünitavaid oksi ja tee äärest tee kohale ulatuvaid madalamaid, sõitu segavaid oksi maha võetud, samuti teeäärt võsast puhastatud. Lõpuks veeti kogu see kraam külaväljakule kokku tuulevaiksemaid ilmu ootama. Kui tehtust tulenev muudatus silmaga nii väga näha ei olegi, siis Pöide kiriku juurde suunduvatele turismibussidele peaks küll läbisõit avaram ja mugavam olema.

Tegutsemine oli kõhud päris tühjaks teinud, nii et viimase päevakorrapunktina pakuti talgulistele maitsvat suppi ja lausa kahte sorti koduleiba ning maiuseks kooki-kommi. Laua taga aeti veel hulk aega juttu ja arutati läbi mitmed teemad õhtuse korvpallimängu tulemuste ennustamiseni välja.