Kevadine talgupäev teeb Eesti ilusamaks (12. märts)

Sakala 12.03.2010 
Autor: Marko Suurmägi

Kolmandat aastat peetava «Teeme ära!» aktsiooni eesmärk on kutsuda 1. mail inimesi talgutele, mille tulemusena peaks Eesti muutuma puhtamaks ja ilusamaks.

Kui esimesel aastal keskenduti prügi kokkukorjamisele, siis tänavu on kavas näiteks võsa raiuda ja muinsuskaitse all olevate ehitiste ümbrust puhastada.

«Teeme äratalgupäeva Viljandimaa koordinaator Hannes Unt, milliseid töid tänavu 1. mail Viljandimaal teha saab?

Korraldajad ei taha piiranguid panna ühelegi heale mõttele ning igaüks saab välja tulla just selle talguideega, mis tema arvates 1. mail kõige rohkem ärategemist väärib. Üritusel saab kaasa lüüa

kas talgujuhi või talgulisena. Talgupäeval osalemiseks on praegu kaks varianti. Esimene võimalus on valida «Teeme ära!» kodulehel üles pandud talgutest endale sobivaim ja end sellele registreerida. Teine võimalus on hakata talgujuhiks. Sellisel juhul saab ise idee välja pakkuda.

20. märtsil kell 12 korraldavad «Teeme ära!» organiseerijad Viljandis pärimusmuusika aidas infopäeva, kuhu ootame kõiki neid huvilisi, kes soovivad hakata talgujuhiks. Samuti võivad tulla need inimesed, kes ehk ise talguid juhtida ei soovi, kuid huvituvad 1. mai ettevõtmisest.

/.../

AKTSIOON

• 2008. aastal puhastas 50 000 inimest Eestit prügist.

• 2009. aastai osales 11 000 inimest mõttetalgutel.