Kaerajaani on tantsinud kaheksa tuhat inimest (09. märts)


Kolme kuu jooksul alates Kaerajaan Euroopasse kampaania algatamisest on kaerajaani tantsinud ligi 8000 inimest nii Eestis kui ka välismaal, mis teeb keskmiselt umbes 80 kaerajaani tantsijat päevas.


Kolme kuu jooksul alates Kaerajaan Euroopasse kampaania algatamisest on kaerajaani tantsinud ligi 8000 inimest nii Eestis kui ka välismaal, mis teeb keskmiselt umbes 80 kaerajaani tantsijat päevas.

Kampaania tänavuseks kulminatsiooniks saavad rahvusvaheline tantsupäev ja üleriigiline talgupäev aprilli- mai vahetusel, mil lisandub tuhandeid uusi osalejaid.

„Kõige kõrgem koht, kus tantsitud on Munamäe tipp ja kõige madalam kaevandusmuuseum,“ rääkis kampaaniat vedava Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi juhatuse liige Kadi Valner.

Ta lisas, et näiteks Võrumaa laste folklooripäeval 400 osalejat tantsisid kaerajaani kogunisti 12 erineval moel. Jüri Gümnaasium tähistas kaerajaani tantsimisega aga vabariigi aastapäeva ja koos tantsis 830 õpilast ja õpetajat.

Välismaal on kaerajaani kõige enam edendanud Riia Eesti Keskkool, mille pedagoogide eestvõttel on kaerajaani tantsinud ligi 200 eestlast, lätlast aga ka grusiini ja aserit. Lisaks on kaerajaani õpetatud Türgis, Sitsiilias, Saksamaal aga ka USA-s ja Kanadas.

Kaerajaani tantsimise laine saabub Eestisse aprilli lõpul, mil rahvatantsuselts tähistab sellega rahvusvahelist tantsupäeva, millel mullu osales 100 tantsurühma enam kui 1000 liikmega.

1. mai Minu Eesti üleriigiline talgupäev, lõpeb aga üleriigilise kaerajaani tantsimisega. Kommunikatsioonijuht Anneli Ohvril ütles, et talguteemalised kaerajaani sõnad on tellitud mitmelt luuletajat, näiteks Ilmar Trullilt ja Contral. Nende sõnadega kaerajaane õhutatakse linti mängima aga tuntud Eesti ansambleid.

Kontakti võetakse ka raadiojaamadega et kaerajaani talgutöötlused seal kohe kõlama hakkaks. Lisaks on kavas kaerajaani sõnad tõlkida ka inglise ja vene keelde.

Kaerajaani fänniklubil Facebooki suhtluskeskkonnas on liikmeid kahekümnest riigis. Lisainfot leiab internetist: www.errs.ee ja www.facebook.com/kaerajaan.euroopasse