Ühenduste ümarlaud tahab hoogustada hansapäevi (23. märts)

Pärnu Postimees 23.03.2010 
Autor: Silvia Paluoja

Pärnu linnavolikogu ühenduste ümarlaud kogunes läinud neljapäeval esimest korda mulluste kohalike valimistega moodustunud linnavolikogu esimehe Cardo Remmeliga kohtuma, et arutada kodanike kaasamist suurürituste korraldamisse.
Päevakorral on nii 1. mai "Teeme ära!" talgutel kaasalöömine kui rahvusvaheliste hansapäevade laabumiseks vabatahtlike kaasamine. Ligi 30 osavõtjaga ümarlauas kerkisid samuti teemana esile Pärnu tunnuslause "Ela või ise" asendamine linna tähtsust väärtustava lausega "Pärnu - Eesti Vabariigi sünnilinn", minevikutähiste märgistamine, Vaasa pargi ilme muutmine, nõue paigutada alkoholireklaamid võimalikult kaugele lasteasutustest.

"Arutasime 8. mai 2008. aasta ümarlauas, et lasteaedade ja koolide lähedal ei tohi olla alkoholireklaami. Tegime märgukirja linnavalitsusele ja seejärel ettepaneku volikogule määratleda piirkond, kus sellist reklaami olla ei tohi. Poolteist aastat on läinud, nüüd võeti see volikogus ette," rääkis ümarlaua koordinaator Astrid Hindriks.

"Alkohol pole ainus reklaam, mis taunimist väärib, kombeks on palja naisega reklaamida nii traktorit kui kosmeetikat," mainis arutelus osalenud Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppejõud Valter Parve, kes on algatanud allkirjade kogumise TV3 telesaate "Unistuste printsess" eetilise külje kaheldavuse suhtes. Tõsine üle-eestiline tööpäev tuleb kevadpühal, 1. mail. Talgupäeva Pärnumaa koordinaator Krista Habakukk soovitas volikogul ja linnavalitsusel vaadata rohkem ringija leida ettevõtjatega koostöös talgulistele käed-külge-löömise kohad.

Raeküla seltsi arendusjuht Piia Karro arvas, et keskkonnaameti spetsialistid võiksid pöörduda linnaosa vanemate poole ja näidata paigad, kus heakorratöid teha, kartmata mõne kaitsealuse loodusväärtuse rikkumist.

/.../