Põlvamaa

Põlva keskpargi kõrval seisva vundamendi koristamine ja lammutamine 

Arvuliselt oli osalejaid üsna samapalju, kui registreerunuid, ent eelnevalt registreerunuist oli kohal vaid üks (lisaks talgujuhile). Mitmed küll teatasid eelmisel päeval (ja üks sama päeva hommikul), et ei saa tulla (hiljem üks veel vabandas, et oli sisse maganud), ent mitu inimest ei andnud ka endast peale esmast registreerumist üldse märku.

Saesaare paisjärve ümbruse koristus 

Õppetund on see, et oleks pidanud umbes 2 nädalat enne talguid hakkama tuttavatele reklaami tegema, siis oleks olnud vähematel plaanid tehtud.

Hiiepuu Kuku tamm

Et meil olid väikesearvulised talgud, siis korralduslikult siin midagi väga keerulist ei olnud. Tegevused ja materjalide vajadused olid aegsasti teada, osavõtjad lahendasid tehnilised probleemid ( aialattide vedu jne.) jooksvalt ise ja olid igati kaasamõtlevad töö parimaks kulgemiseks kaasaaitamisel. Värava-lahendus valmis samuti juba eelmisel päeval.

Talgute nn kodutoimkond küttis õigeks ajaks sauna ja valmistas talgupudru, nii, et meil kõik laabus ja ka ilm ei olnud meie kohal tige. 

Valgemetsa küla korrastustalgud  

Kõik toimis, plaanis uued talgud korraldada suuremas mahus, kuna inimeste huvi üllatavalt suur, koostöövalmidus 5+ ;) 

Kähri ja Tännassilma külatalgud 

Rõõmustas eri generatsioonide kaasalöömine (neli põlvkonda). Veel teeb heameelt küla noorte kaasalöömine.

Kiidjärve mõisapargi korrastustalgud 

Koos tehes edenes töö jõudsasti. Olime arvestanud, et talgupäevaga ei jõua kõike vajalikku tehtud ja jätkame mõnel teisel päeval, kuid peale pinkide valmistamist sai kõik vajalik tehtud, mis oli oodatust rohkem. Külaselts on kevadisi talgupäevi ikka korraldanud, kuid seekord lisas indu see, et ka igal pool muja toimusid talgud samal ajal. 

Ihamarus tehispesade paigaldamine 

Kõik toimis hästi. Me ise olime piisavalt hakkajad, et asi ära teha.

Kuigi pesakastid olid kohati natuke nagu poolproduktid - katused veidi viltu peal ja ava puhastamata - remontisime veel rajamata linnukodud ära. Igal juhul oli meil äärmiselt tore ja meeleolukas päev, täiesti asjakohane volbrijärgne "taastusravi".